2010. április 8., csütörtök

Puerto Varras, Puerto. Montt

  Miután ekkor már a Sandráéknak is sikerült szabira menniük, együtt indultunk tovább dél felé. Egy mikrobusszal és a Sandráék autójával, immár 11-re bővült csapatunkkal. A következő 2 éjszakát Chile legnagyobb tavánál, a lago Llanquihue-nál, Frutillar környékén töltöttük. Itt már veszekedett hideg volt, zuhogott az eső, nem tudtunk mit magunkra huzni, ezért szó sem esett autóban alvásról, amit északon simán megengedhettünk magunknak. Kerestünk egy Cabanast(faházakat), a nagyobb üdülőközpontok környékén rengeteg van egész Chilében. Nagyon kulturáltak, szépek és teljesen elfogadható az áruk is.

  Természetesen amikor az idő engedte, kirándultunk a tó környékén, de fürdésről meg ilyesmiről szó sem lehetett...csak egy eszement rozmár merészkedett volna a vizbe:)


  Mi már másnap továbbindultunk innen, kitartóan dél irányába(a Sandráék nem voltak ennyire bátrak, ők a közelben egy termálfürdőt kerestek fel). Az uticélunk ezúttal Puerto Varras volt(a fenti két kép itt készült), ahol csak rövid időt töltöttünk(hideg is volt, az eső is esett) és indultunk tovább Puerto Montt-ba.

  Itt a legfőbb célunk, hogy megérdeklődjük egy lehetséges gleccsertura árát és indulását. Sikerült is megtudnunk, hogy fél évvel előre kell rá jelentkezni, az ára pedig a csillagokat veri, igy azt most kihagytuk, viszont ettünk egy isteni kagylóvacsorát, igy még a hideg ellenére is megérte lejönnünk:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése