2010. május 6., csütörtök

Hogyan jöhetsz Chilébe és főleg: mit láthatsz?

Chilébe a Lufthansa és az Ibéria légitársaság tud elrepiteni. Az ut Aricáig, ahol én is élek eltarthat kb 40 órát is(az átszállások és várakozások miatt).

Bárkinek, aki szeretné mindazt látni, amit én láttam szivesen segitek az ideutazásban, szállásfoglalásban, utazások megszervezésében.

Ami Arica városából megközelithető és reálisan elérhető(persze képmellékletekkel:))


- Peru (Machu-Picchu)


- Peru (Arequipa)


- Peru (Colca kanyon - kondorkeselyűk)


- Peru (Titicaca tó)- Chile (Chungara tó)


- Chile (Antofagasta)


- Chile (San Pedro de Atacama)


- Chile(El Tatio gejzirek, a Hold völgye, a Halottak völgye)


- Chile-Bolivia határán: (Zöld laguna-Laguna Verde)


 - Bolivia (Laguna Colorada, vagyis szineváltó laguna...a vize hol piros, hol zöld, hol kék:)Az Aricában megvalósitható programok(a Chungara tavi kiránduláson kivül):

- fókales az óceánon egy hajókirándulás keretében(kb 1 órás)...és amit láthatunk:)


- 4 órás hajókirándulás(kis, 7 személyes hajoval), az óceánon: látogatás a pingvinek szigetére, közben fókák és delfinek megfigyelése, azután fürdőzés az óceán közepén, távol a partoktól. Majd visszatérünk az óceán partvonalához és továbbhaladunk a Playa corazoneshoz(ott is pingvinek megfigyelése), piknik, fürdőzés, majd visszaindulás Aricába. 


- Azapában a föld legrégebbi mumiáinak megtekintése- Kirándulás a Lluta folyó völgyébe:


- Playa corazones(fél napos kirándulás)
- Kirándulás az Atacama sivatagba és egy indián útjelző(ún: geoglif) megtekintése az inkák idejéből. Ezek az Atacama hegyeinek gerincén, az inkák által hátrahagyott, fekete kövekből kirakott ábrák. Embereket-állatokat ábrázolnak és több km távolságból is jól láthatóak, annyira hatalmasak. A helyiek "útjelzőknek" hivják őket, de a mai napig tisztázatlan a rendeltetésük. Valószinüleg találkozóhelyek megjelölései voltak az indiánok közt a sivatagi tájon.(mellékelek pár képet)

És persze Arica a maga csodálatos óceánpartjával és még télen is hihetetlenül kellemes klimájával:)

Ha mindezt végig szeretnéd járni, mininmum két hónaposra tervezd az utat:) Najó....rohanva másfél:)
Viszont azt kell beleszámitani, hogyha már idejössz(a világ végére), valószinüleg életedben egyszer teheted csak meg. Érdemes minél több időt itt tölteni és minél több mindent látni. A repülőjegy a legdrágább. Minden más: szállás, étkezés, látnivalókhoz való eljutás stb NAGYON olcsó.

Költségek:
A repülőjegy átlagban 300-350e Ft körül szokott lenni. Ez a legdrágább az utban.
Az itteni költségek már jóval szerényebbek:) Arica Chile legolcsóbb városa - lévén, hogy itt van mellettünk a perui határ. Az utazásokat Peruban és Chilében is a szinvonalas távolsági buszokon olcsón meg lehet oldani. Néhány programhoz érdemes itt Chilében autot bérelni.

Később mellékelek egy részletes árkalkulációt mindegyik programhoz. Meg fogtok lepődni mennyire olcsón meg lehet úszni itt mindent, ha van terepsimereted:) Márpedig nekem van:))


Segiteni mindenben tudok:) Keressetek meg a supergrl21@hotmail.com cimen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése