2011. február 22., kedd

Egy delutan az ocean partjan

Sokszor erzem magam piszok mazlistanak miota idekoltoztem. Eleg megtennem ketszaz metert es a legnagyobb termeszetes pompaban talalom magamat: a Csendes ocean partjan. Arica partja is nagyon szep, de  en leginkabb a teljesen lakatlan reszeket szeretem.
Szerencsere a nagybatyam is. Tegnap megint felhivott a szokasos szovegevel: Na Agi! Megyunk???
Ez azt jelenti, hogy honunk ala csapunk egy palack asvanyvizet es nekiindulunk a horizontnak:)
Most elmentunk odaig, ameddig autoval egyaltalan el lehet menni a parton, otthagytuk az autot es nekiindultunk gyalog az ocean partja menten. Ez a resze a partnak mar teljesen lakatlan, semmi nincs csak a sivatag es az ocean...
Nomeg tobb tonna madar:)

 
Ok rendszerint a parton halasznak. A visszahuzodo hullamok utan szaladnak es felkapkodjak az elobukkano rakokat. Neha azonban, mintegy jelre, az egesz part osszes madara szarnyra kap teljesen egyszerre es berepulnek a bukohullamok moge halaszni. Most lattam eletemben masodszor amikor ez tortent, dobbenetes latvany, amint a teljes madaerrengeteg felszall a partol es berepul az ocean fole...
 
 
Azt mar tobbszor irtam, hogy a Csendes ocean abszolut nem csendes hullamai az en szamomra teljesen elvezhetetlenne teszik a furdozest. Van aki szeret birokra kelni  a hullamokkal, de nekem nem kedvenc elfoglaltsagom tobbmeteres hullamok kozt ugralni...ugyhogy en inkabb csak gyonyorkodom benne.
Nezzetek ezeket a hullamokat...
Persze azt hozza kell tenni, hogy ezen a partszakaszon(mint a kijelolt strandokon tul mindenutt), tilos a furdes. Ha meglatjatok a hullamok mereteit, azonnal megertitek miert is...hozzateszem ez egy abszolut csendes, szelmentes nap volt...vagyis ez a "nyugalmi allapota" az oceannak:)
 
 

 
Horgasz a parton:
 
 
Hamarosan en is csatlakozom a helyi machokhoz es belekostolok az oceani horgaszatba, Ugyanis egy ismerosom meghivott. Senki nem horgaszik amugy itt klasszikus botokkal, csak a turistak. En is valamifele ilyen helyi szerelekkel fogok probalkozni elsore:) Majd beszamolok errol is. Valamikor allitolag csonakkal is majd bemegyunk horgaszni ejszaka...na az egy szep elmeny lesz ezek kozt a hullamok kozt:)

2 megjegyzés:

 1. Szia Ági!
  Ámulattal olvasom írásaidat és csodálom a gyönyörű képeket amit készítettél. A férjem már volt Chilében és most megint készülünk oda menni. Nagyon várom, azért is mert csoda szép dolgokat mesélt az országról és vannak Chilei barátaink akik szerintem a világ legkedvesebb emberei. Minden jót kívánok Neked. Talán ha ott leszünk még találkozni is fogunk.
  Üdvözletemet küldöm. Forgó Julianna

  VálaszTörlés
 2. Szia Julianna!

  Nagyon szépen köszönöm!!:D

  Ha sikerül megszerveznetek az utat, ejtsétek útba Aricát is és akkor találkozhatunk és megnézhetnétek egyúttal a Chungara tavat is:)

  VálaszTörlés