2010. november 16., kedd

A Playa Corazones sokadszor:)Ismet Arica megunhatatlan sok kilometer hosszu partszakaszara latogattunk ki egy napra, a Playa Corazones-ra. Az osveny, vegig Chile Parti-hegysegenek oldalaban kanyarog, rendszerint jo magasan, nem lenn a parton. Ahanyszor ide jovunk kirandulni, az osveny masik reszen ereszkedunk le a partra, igy minden alkalommal ujabb es ujabb dolgokat latunk.
Most is nagyon eros volt a hullamveres, az egyik sziklafal Del-Amerikara alakjara emlekezteto dupla szilahasadekan felelmetes erovel csaptak ki a hullamok. Az elso kepen hullamcsendben lathato:

A kovetkezokon, amikor atcsapnak rajta a hullamok:


Innen mar szokszor kuldtem kepeket, de lehetetlen megallni, hogy az ember ne fenykepezzen, annyira gyonyoru:)


A kovetkezo kepen lathato, szabalyos haromszog alaku sziklaszigeten, rengeteg foka lakik:


Ezuttal itt ereszkedtunk le a hegyoldal osvenyerol. A fokak nemregiben szultek meg a kicsinyeiket es sajnos az ocean megszedi a maga aldozatait kozuluk. Legalabb 3 bebibfoka tetemet talaltuk meg a parton. Nekik csak a keselyuk orultek:


Szerencsere mas latnivalo is akadt a parton, a gyikok peldaul hemzsegtek korulottunk:


A so rajzolata a sziklan:


Koszosan, porosan, sosan a vizpermettol, s legfokeppen farkasehesen gyalogoltunk vissza a betonutig es  a legkozelebbi tavernaban tengeri herkentyus empanadassal unnepeltuk meg a nap veget. Az empanadas, egy chilei, tesztaban sult etel, melyet a legkulonfelebb toltelekkel keszitenek(sajtos, csirkes, marahahusos, zoldseges, tengeri herkentyus es meg millio fele). A toltelekben, az alaptolteleken tul mindig van vegyes zoldseg, olajbogyo es fott tojas:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése