2010. június 18., péntek

A HAlottak és a Hold völgye

  Az első kirándulás során, melynek kiindulópontja San Pedro volt, a Halottak völgyéhez, a Só folyóhoz és a Hold völgyéhez vittek el. Nincs messze San Pedrótól talán 40 percet mentünk a busszal és valóban holgbéli tájra vittek bennünket, pedig még csak a Halottak völgyéhez jutottunk és nem a Hold völgyéhez:)

Az első képek a Halottak völgyénél készültek. Igazi holdbéli táj, a legnagyobb alapossággal elvégzett laboratoriumi kutatások sem tudtak semmilyen élő organizmust kimutatni ezen a tájon...
  Ahogy egy barátom találóan megjegyezte: ahogy igy elnézem Te vagy az egyetlen szerves anyag azon a tájon:)))


A fenti kepekhez nincs sok hozzafuznivalo. A Halottak es a Hold volgyebe delelott es delutan is inditanak turakat. Aki megnezi a fenti kepeket, azt hiszem egyertelmuen ugy dont: a delutani turara erdemes befizetni. A naplemente sziporkazo szineit csak ekkor elvezhetjuk igazan.

Es akkor a "Sofolyo": ez egy kilometereken at kigyozo kanyonrendszer, azert is hivjak "folyonak", mert valamikor(az idok kezdetekor:), ezen az egesz teruleten viz volt.
A sziklakon  so egeszen kulonleges formakat es rajzolatokat hozott letre:

Persze minden lokott turista(beleertve engem is), fol-le rohangalt ezen a fantasztikus holdbeli tajon es vadul fenykepezett, mig az idegenvezetonk le nem csendesitett es annyit mondott: hallgassuk meg a sivatag eneket...mindenki elhallgatott es a tokeletes csendben hallgathattuk a sokristalyok hangjait. Az erdekes, kattogo, folyamatos hangot a hoingadozas hatasara tagulo sokristalyok adjak. Hogy kozelrol hogyan neznek ki ezek a "sosziklak", ime ket kozeli kep:


Aki San Pedroban jar, annak azt hiszem kotelezo program kell, hogy legyen a Hold es Halottak volgye kirandulasra elmenni. Feledhetetlen elmeny.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése